Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes édesség

Molnár Klára képe

Köszöntelek a Weboldalamon!

 Minden rosszban van valami jó, csak nézőpont kérdése. Amikor lisztérzékenységet diagnosztizáltak nálam és életem végéig tartó diétára lettem kárhoztatva, nagyon elkeseredtem, mert a legtöbb édesség alapja a liszt. Ha valakire lehet mondani, hogy édesszájú, akkor az én vagyok. Így ez nekem egy nagyon elkeserítő dolog volt. Ráadásul a dietetikus azt tanácsolta, hogy a keresztszennyeződések elkerülése végett, jobb ha otthon magamnak készítek el mindent. Nos, erre felhúztam a szemöldököm, mert nem elég hogy nem vehetem meg kedvenc édességeimet a cukrászdában még készítsem magam is, én aki eddigi életemben csak akkor sütöttem, főztem, amikor úri kedvem úgy tartotta és csak azt amit biztosan el is tudtam készíteni. Nem sok ilyen volt….

De az élet sok mindenre rákényszeríti az embert, ami nem is igazán baj! Így történt, hogy mára igazi konyhatündérré váltam, bár nem volt zökkenő mentes a fejlődésem, de ma már bátran állok neki akár új recepteknek, és többnyire sikerrel abszolválom. Tényleg igaz, hogy a gyakorlás teszi a mestert!

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy a velem hasonló sorsúaknak ötleteket adhassak, hogy hogyan lehet gyorsan, egyszerűen és olcsón finom desszerteket készíteni. Mind saját magam által kipróbált recept, amit minden cukrász képesség nélkül, kezdőként bárki el tud készíteni. Az internet teli van csodás receptekkel (nekünk gluténérzékenyeknek is), és ez nagyon jó, csak nekem az volt a bajom, hogy a legtöbb már gyakorlattal rendelkezőknek se könnyű feladat, ráadásul sok idő elkészíteni, és drága alapanyagokból áll. Ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm és közkincsé teszem a „megúszós” édességek receptjeit, hogy mások hétköznapjait is megédesítsem!

Reményeim szerint, időről-időre hozok majd újdonságokat, és nektek is annyi örömöt fog adni, mint nekem!

Jó szórakozást!

Mottóm: „Egyél jól, legyél jól!”