Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes, laktózmentes, mámorítóan édes Brownie

Gluténmentes Brownie

Sütemény, aminek kizárt dolog, hogy valaki ellent tudjon állni!

Ennél édesebb gluténmentes süteményt még biztosan nem ettél. A Brownie alapból is az egyik legédesebb, legfinomabb édesség a földön, és nincs ez másként gluténmentes verzióban sem.

Nagyon örültem, amikor rátaláltam erre a glutén- és laktózmentes receptre, aminek plusz értéke, hogy nem csak csupa csokiból áll, hanem diót is tartalmaz. Ettől egy kicsit karácsonyi feelingje is lett véleményem szerint.

És tovább tudom fokozni a csodálatomat eme gluténmentes süti iránt, mert nem csak döbbenetesen finom, hanem nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető.

Egekbe dicsérhetem a gluténmentes Brownie-t, de úgy is csak akkor fogod nekem elhinni, ha kipróbálod!

Ezért, alábbiakban jöjjön a gluténmentes édességbomba receptúrája:

Egy közepes tepsi mérethez a hozzávalók:

200 g glutén- és laktózmentes étcsokoládé, kockára törve

200 g glutén- és laktózmentes tejcsokoládé, kockára törve

250 g tejmentes/laktózmentes margarin

4 db tojás

1 csapott kiskanál só

150 g cukor

125 g rizsliszt

100 g darált dió (ha készen veszed, itt érdemes a csomagolását nagyon figyelmesen elolvasni, mert sok esetben tartalmaz nyomokban glutént, én a Kalifa márkát szoktam választani, mert abban nincs veszélyforrás)

A kétféle csokit a margarinnal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Hagyjuk picit hűlni, majd a tojásokat egyesével beleütjük, és robotgéppel eldolgozzuk. A sót és a cukrot hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, végül a rizslisztet és a diót apránként belekeverjük, és az egészet homogénre dolgozzuk. A gluténmentes masszánkat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük kb. 25-30 percig.

Miután egy kissé kihűlt, felszeleteljük és hagyjuk, hogy szétomoljon a szánkban, és a menyországban érezzük magunkat.

A teteje ropogós, a közepe lágy, és csupa csoki az egész, fenséges gluténmentes édesség a végeredmény, nincs kétség!

Számomra vitathatatlan, hogy a karácsonyi ünnepi asztalon van a helye ennek a süteménynek, ez egy aduász, a siker garantált.

Nem mellékesen, azt is hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem érződik rajta, hogy rizsliszttel készült, pont olyan, mint az eredeti. Valószínűleg a sok csoki elnyomja a rizsliszt jellegzetes ízét, ez mindenképpen előnyére válik a gluténmentes Brownie-nak.

De ne higgy nekem, hanem próbáld ki! A puding próbája az evés, tartja a mondás, és ez süteményekre is igaz.

Jó szórakozást a sütéshez!