Sütemény, aminek kizárt dolog, hogy valaki ellent tudjon állni!
Ennél édesebb gluténmentes süteményt még biztosan nem ettél. A Brownie alapból is az egyik legédesebb, legfinomabb édesség a földön, és nincs ez másként gluténmentes verzióban sem.
Nagyon örültem, amikor rátaláltam erre a glutén- és laktózmentes receptre, aminek plusz értéke, hogy nem csak csupa csokiból áll, hanem diót is tartalmaz. Ettől egy kicsit karácsonyi feelingje is lett véleményem szerint.
És tovább tudom fokozni a csodálatomat eme gluténmentes süti iránt, mert nem csak döbbenetesen finom, hanem nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető.
Egekbe dicsérhetem a gluténmentes Brownie-t, de úgy is csak akkor fogod nekem elhinni, ha kipróbálod!
Ezért, alábbiakban jöjjön a gluténmentes édességbomba receptúrája:
Egy közepes tepsi mérethez a hozzávalók:
200 g glutén- és laktózmentes étcsokoládé, kockára törve
200 g glutén- és laktózmentes tejcsokoládé, kockára törve
250 g tejmentes/laktózmentes margarin
4 db tojás
1 csapott kiskanál só
150 g cukor
125 g rizsliszt
100 g darált dió (ha készen veszed, itt érdemes a csomagolását nagyon figyelmesen elolvasni, mert sok esetben tartalmaz nyomokban glutént, én a Kalifa márkát szoktam választani, mert abban nincs veszélyforrás)
A kétféle csokit a margarinnal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Hagyjuk picit hűlni, majd a tojásokat egyesével beleütjük, és robotgéppel eldolgozzuk. A sót és a cukrot hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, végül a rizslisztet és a diót apránként belekeverjük, és az egészet homogénre dolgozzuk. A gluténmentes masszánkat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük kb. 25-30 percig.
Miután egy kissé kihűlt, felszeleteljük és hagyjuk, hogy szétomoljon a szánkban, és a menyországban érezzük magunkat.
A teteje ropogós, a közepe lágy, és csupa csoki az egész, fenséges gluténmentes édesség a végeredmény, nincs kétség!
Számomra vitathatatlan, hogy a karácsonyi ünnepi asztalon van a helye ennek a süteménynek, ez egy aduász, a siker garantált.
Nem mellékesen, azt is hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem érződik rajta, hogy rizsliszttel készült, pont olyan, mint az eredeti. Valószínűleg a sok csoki elnyomja a rizsliszt jellegzetes ízét, ez mindenképpen előnyére válik a gluténmentes Brownie-nak.
De ne higgy nekem, hanem próbáld ki! A puding próbája az evés, tartja a mondás, és ez süteményekre is igaz.
Jó szórakozást a sütéshez!