Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Házi gluténmentes isteni finom csokoládé, nem csak cöliákiásoknak!

Gluténmentes házi csokoládé

Gluténmentes életem során szembesültem azzal, hogy olyan dolgokat is tartalmazhatnak a csokoládék, amikre nem is gondolnánk. Sajnos a szupermarketekben kapható csokoládéknak is el kell olvasni az összetételét, mert bizony sok esetben glutént tartalmaz, vagy legalább is nyomokban tartalmazhat. És aki nagyon érzékeny a gluténra, annak még ezt sem szabad fogyasztania.

Ezt a dolgot megunva, hogy folyton olvasgassam a csokis papírok hátulját, kerestem más alternatívát, arra az estre, ha csokoládéra vágynék. Az internet nagy segítség ilyenkor, és rövid keresgélés során, egy külföldi oldalon rá is találtam a nekem való receptre. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem vészesen drága alapanyagokból készül és garantáltan gluténmentes. Sőt ha vegán étcsokoládéból készíted, akkor még cukrot sem fog tartalmazni.

Minden összetevője bárhol megvásárolható, én a Dm-ben vettem a Bio fekete csokoládét, kókuszzsírt, a gluténmentes perecet, és a szárított málnát is. Más nem is kell hozzá!

Az elkészítése gyerekjáték, körülbelül 10 percet vesz igénybe, a hűtés miatt kell egy kicsit várni a pazar gluténmentes édességünkre, de hamar megdermed és fogyasztható is az édes élményt adó csokoládé.

De akkor jöjjön a legfontosabb, íme, a gluténmentes házi csokoládé receptje:

200 g (vegán) étcsokoládé (vagy amilyet választasz)

1 evőkanál kókuszzsír

gluténmentes perec

fagyasztva szárított málna

Tengeri só (opcionális, csak ha sómentes perecet használsz)

Elkészítése:

A csokoládét elkeverjük a kókuszzsírral, vízfürdő felett felolvasztjuk, és az olvasztott csokoládét egyenletesen elosztjuk sütőpapírral bélelt tepsiben.

A folyékony csokoládét gluténmentes perecekkel, és fagyasztva szárított málnával díszítjük, majd hűtőben hagyjuk kihűlni.

A kihűlt csokoládét törd tetszőleges méretű darabokra és már élvezheted is a mennyeien édes, de a málna által egy kellemesen kesernyés íz világot kapó csokoládét.

Gluténmentes házi csoki málnával pereccel

Akár ajándéknak is kiváló ötlet, egy elegáns díszdobozban.

További nagyszerű feltétek lehetnek például a bármilyen dió, mandula, mogyoróvaj is. Vagy el tudom még képzelni a diót, egyéb magvakat, mazsolát. Esetleg más aszalt gyümölccsel is működhet. Igazából csak ízlés kérdése, a lehetőségek tárháza végtelen.

Én azt gondolom, hogy egyszer érdemes kipróbálni ezt a házi gluténmentes csokoládét, mert tényleg nem kíván nagy energia befektetést, és az eredmény akárhonnan is nézzük, ha szereted a csokoládét, akkor megéri.

De ez csak újabb ötlet Tőlem Nektek, és ha van kedvetek elkészíteni, akkor kellemes időtöltést kívánok hozzá, mert már csak a csokoládé készítésnek is meg van a maga varázsa!