Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Teszt: Gyorsfagyasztott Gluténmentes Pizza Margherita by Trattoria Alfredo

Gluténmentes pizza

A gluténmentes élet nehézsége, hogy nem olyan könnyű hirtelen ebédet vagy vacsorát varázsolni az asztalra. Amíg a normál étrendet követő ember csak megveszi a fagyasztott ételeket a szupermarketben, addig ezt egy gluténérzékeny ritkábban teheti meg.


Ennek ellenére, mivel a betegségünk lassan sajnos népbetegség, a gyártók is kezdik felismerni, hogy az ételintoleranciában szenvedő egyénekre is érdemes gondolni.


Van, hogy aznap nem ettél melegételt, de nincs kedved vagy időd sütögetni, és kellene valami gyors étel, amikor este hazaérsz. Így jártam én is a minap, és hazafelé menet berohantam az útba eső Lidl-be, hátha látok valamit, amiből gyors vacsora lehet.


Találtam is a mirelit pultban gluténmentes gyorsfagyasztott Pizza Margheritat.

Rögvest elolvastam a doboz hátulján található apró betűs részt, hogy meggyőződjek róla, hogy valóban nem tartalmaz számomra tiltott alapanyagot. Gluténmentes lisztből készült a pizzaalap, paradicsomszószt, laktózmentes mozzarella sajtot, és paradicsomdarabokat tartalmaz. Így, landolt is a kosaramban, és az ára sem volt horror!

Gluténmentes gyorsfagyasztott pizza


Egyébként is, nagyon ritkán eszem pizzát, amióta gluténmentesen kell étkeznem.
Bevallom, voltak fenntartásaim, mint oly sok gyorsfagyasztott kész étellel kapcsolatban, de a puding próbája az evés, és úgy voltam vele, ha esetleg nem ízlik, legalább tudni fogom, hogy többet ilyet nem veszek.


Az elkészítése gyerekjáték volt, és szuper gyors, mint általában a normál gyorsfagyasztott pizzáknál. Csak beteszed kicsomagolt pizzalapot a sütőbe, 12 perc alatt készre sül, és már asztalon a meleg vacsora. Egy doboz gluténmentes gyorsfagyasztott pizza körülbelül 2 személynek elegendő mennyiség.

Gluténmentes pizza szelet


Bár bevallom, több mint egy év gluténmentes lisztfogyasztás után már nem is igazán emlékszem, milyen a búzalisztből készült pizzatészta, – de látványra olyan, mint az igazi, és ízre is megvolt az az érzés, amit egy pizzától várunk, így összességében elégedett voltam.

Sosem tartoztam a nagy pizza kedvelők közé, de néha jólesett, és örülök, hogy most találtam egy gyors ételt, amit én is fogyaszthatok gondtalanul, káros utóhatások nélkül.


Ha csak glutén- és laktóz érzékenységgel „áldott” meg a sors, akkor örömmel ajánlom a Lidl gluténmentes pizzáját, egy sűrű hétköznapra igazi ajándék.

Ahol én vásároltam, ott csak ez az egy fajta gyorsfagyasztott gluténmentes pizza volt. De lehet, hogy más szupermarketben van több fajta is. Érdemes mindig nyitott szemmel járni, még a mirelit pultoknál is, mert életünket megkönnyítő kincsekre lelhet az ember.


De, ha nem hiszitek járjatok utána!