Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes kukoricapelyhes fasírt

Gluténmentes fasírt kukoricapehelyből

Gluténmentes ételek egyszerűen, ez az én szlogenem. A hagyományos ételek gluténmentes verzióját elkészíteni, ez az én igazi szenvedélyem.

Ma egy igazán finom, és ropogós fasírt receptet hoztam nektek. Könnyen és gyorsan elkészíthető, és bármilyen körettel fogyasztható. Én például három napig ettem az 500 g darálthúsból készült fasírtgolyókat, mindig más körettel. Egyik nap rizzsel, másik nap főzelékkel, és harmadnap krumplival. Nyilván, ha több főre főz az ember, akkor ez nem jöhet szóba, pusztán egy ötlet tőlem nektek.

Véleményem szerint, a gluténmentes fasírt eme verziója finomabb, mint a hagyományos. Ennek oka a gluténmentes kukoricapehely, amit magába a fasírtba is tettem, és a zsemlemorzsa helyett is ebben forgattam meg. Ettől lett olyan ropogós és guszta.

Felmerülhet a kérdés, hogy mit használtam a fasírthoz kenyér helyett. Gluténérzékenyként a krumplit szokták ajánlani, de mivel ma már szinte mindent lehet kapni gluténmentes verzióban, én így Schär kenyeret használtam. Persze tudom, ez elég drága, de 0,5 kg darálthúshoz elég volt 2 szelet vízbe áztatott kenyér. Tehát nem olyan vészes, ha anyagilag nézzük. De természetesen, ha vagy annyira házias, és van rá időd, a saját magad által megsütött házi gluténmentes kenyeret is használhatsz.

És akkor jöjjön a várva várt lényeg, a gluténmentes fasírozott receptúrája:

Hozzávalók (20-25db):

50 g gluténmentes kenyér (kb. 2 szelet)

500 g darált hús (én sertést választottam)

1 fej vöröshagyma apróra vágva

2 gerezd fokhagyma

20 g kukoricapehely + a forgatáshoz

1 tojás

bors

őrölt pirospaprika

olaj a sütéshez

A gluténmentes kenyeret beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és a darált húshoz morzsoljuk.

A vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a 20 g kukoricapelyhet (én krumplitörővel összenyomkodtam) és a tojást hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint őrölt pirospaprikával fűszerezzük. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük. A gluténmentes masszából golyókat formázunk, a maradék kukoricapehelyben megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

Voilá, és készen is van, elég hamar megsül, az olajat lecsöpögtetjük róla, és már fogyasztható is ízlés szerinti körettel.

Számomra külön élvezet, ahogy ropog a fogam alatt, és ez a kukoricás ízvilág ad neki egy pluszt. Olyan modern és könnyed lesz tőle. Akár még vendégváró mini gluténmentes fasírtokat is lehet gyártani ezen recept alapján, biztos, hogy a vendégek is értékelni fogják.

Az egy dolog, hogy nekem nagyon ízlett, de ez még nem determinálja, hogy másoknak is fog. Úgyhogy szerintem járjatok utána, és ha van kedvetek, süssétek meg.

Jó étvágyat hozzá!