Gluténmentes bundában sült virsli, egy igazán gyors és nagyszerű vacsora ötlet, egy hétköznap estére. Röpke pillanat alatt elkészül, nem igényel költséges alapanyagokat, és igazán melengető érzés fogyasztani.
Így lehet feldobni a már-már unalmasnak tűnő virslit!
Fogyaszthatod magában, vagy majonézzel, mustárral, ketchuppal, ez igazából egyéni ízléstől függ, ki mit szeret. Nem mellesleg, én bizton állíthatom, hogy vendégváró falatokként is megállná a helyét a tálalóasztalon, ez a gluténmentes bundás virsli.
Írhatok én itt mindenfélét, dicsérhetem az egekbe, de úgy is akkor vagyok csak hiteles, ha lesz, aki kipróbálja.
Manapság mindenki szeret hamar a lényegre törni, így én is ezt teszem, és nem is lacafacázok tovább.
Elkészítési leírat a gluténmentes bundában sült virslihez:
Hozzávalók 10-12 darab kisebb virslihez
- 2 tojás
- 125 g rizsliszt + a forgatáshoz
- 25 g gluténmentes zabpehelyliszt
Ezt én magam állítottam elő, fogtam a gluténmentes zabpelyhet és kávédarálóval ledaráltam, és készen is van a „homemade” gluténmentes zabpehelyliszt.
- 3 g sütőpor
- só
- 75 ml laktózmentes tej
- 5-6 szál glutén- és laktózmentes virsli
- olaj a sütéshez
A tojást a kétféle liszttel, a sütőporral, a sóval és a tejjel alaposan kikeverjük kézi habverővel. A virsliket kettévágjuk, és rizslisztben megforgatjuk. A virslidarabokat beleforgatjuk a gluténmentes tészta keverékünkben, és forró olajban kisütjük míg aranybarna nem lesz, majd papír törlőn lecsepegtetjük, és már falatozhatunk is.
Ennyi az egész, nagyon gyorsan megsül a gluténmentes bundás virsli, érdemes megforgatni, hogy mindkét oldalán jól átsüljön. Feltéve, ha nem hagyományos olajsütőben, vagy Airfryer- vel sütöd. Ha az utóbbival, akkor a csöpögtetést is megspórolod.
Én hagyományosan serpenyőben sütöttem a bundás virslit, bőséges olíva olajban, és így is teljesen jól sikerült. A evés próbáját is kiállta, mindenkinek ízlett, és közölték, jöhet máskor is!
Ha valami gyors és nagyszerű vacsorára vágysz, ne habozz tovább, fogd a serpenyődet, egy keverőtálat, és egy habverőt és állj neki, elrontani szinte lehetetlen.
Látványra is elég ízlelőbimbó izgató, hát még ízre! A gluténmentes bunda ami körülöleli a virslit, olyan, mintha Hot dogot ennél, csak még ropogósabb.
Élvezd a készítést, és ennek járulékos részét, a finom meleg vacsorát is.
Egyél egy jót, és legyél jól!