Gluténmentes táplálkozási igényű gyerekből is egyre több van sajnos, és sok esetben kihívás, hogyan tegyük teljessé a kicsik életét.
Nyár lévén a fagyi, vagy jégkrém a legkiválóbb édesség, és itt van egy szuper gyors recept, csak amíg megdermed azt az időt kell kivárni.
Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes jégkrém recept:
Hozzávalók:
- 100 g áfonya
- 200 g laktózmentes joghurt
- Egy kis banán (kb. 60 g)
- 2 evőkanál fehér mandula vaj
A fagylalt formák méretétől függően előfordulhat, hogy meg kell duplázni a receptet, én egy 2 x 4 darabos szilikon jégkrém készítő formát használtam.
Ötlet a szilikon formára, de lehet kapni a Pepco-ban jóval kedvezőbb árut!
Elkészítése nagyon egyszerű, az összes hozzávalót egy aprítógépbe beletettem, és alaposan összekevertem, majd a szilikonos jégkrém formákba öntöttem és lefagyasztottam.
A jégkrém bármilyen joghurttal és gyümölccsel elkészíthető, és minél több zsírt tartalmaz a joghurt, annál krémesebb lesz.
Ha nem szereted a banánt, jó alternatíva lehet a datolya (pürésítés előtt áztasd be forró vízbe) is.
Igazi frissítő nyári gluténmentes édesség, csupa egészséges alapanyagokból.
Nem csak gyerekeknek, a felnőttek is éppúgy élvezni fogják.
Élvezd a nyarat, egyél jól legyél jól!