Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes narancsos keksz

Gluténmentes narancsos keksz

Gluténmentes narancsos keksz, téli napokra egy forró tea mellé, valódi kényeztetés!

Ez a glutén-és laktózmentes keksz egy igazi „Jolly Joker” lehet a hétköznapokban, mert nagyon egyszerű elkészíteni, gyorsan megvan, és csupa olyan alapanyagból áll, ami minden konyha alapfelszerelése. A narancs is olyan gyümölcs, ami egész évben kapható.

Ez egy eredetileg sima lisztből íródott recept, de én ismét improvizáltam, és az egyik mindenre bevált gluténmentes lisztkeverékemet használtam, a Miklo’s universal mix-et. Természetesen kiválóan hozta az elvárt minőséget.

Annyit megjegyeznék, hogy a tésztája kissé ragadós lesz, ezt én úgy küszöböltem ki, hogy betettem a hűtőbe egy negyed órára, hogy könnyebb legyen formázni. A másik ötletem az lett volna, hogy útifűmaghéjat adok a tésztához, szerintem ez is egy jó megoldás lett volna.

Akkor nézzük is meg, hogy készül a gluténmentes narancsos keksz:

Nekem 15 db kekszem lett, de én elég nagy gombócokat gyártottam.

Hozzávalók:

1. 250 g liszt 
2. 100 g cukor 
3. 100 g vaj (puha) 
4. 1 tojás 
5. 1 narancs (reszelt héja és leve) 
6. 1 teáskanál sütőpor 
7. 1 csipet só 

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra alsó-felső módra.


2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.


3. Egy másik tálban keverd össze a puha vajat, a tojást, a narancs reszelt héját és levét. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és jól dolgozd össze.


4. A  tésztából formálj kis golyókat, majd lapítsd le őket, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Én kanállal formáztam, mert elég puha a tészta.


5. Tedd a tepsit a sütőbe, és süsd a kekszeket körülbelül 25-30percig (ez sütő függő, lehet elég kevesebb idős is), amíg aranybarnák nem lesznek.


6. Vedd ki a kekszeket a sütőből, és hagyd őket pár percig hűlni a tepsin, majd tedd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.


7. Tálald a narancsos kekszeket egy szép tálon, szórd meg porcukorral a tetejét.

És már készen is vagy, már csak élvezni kell a citrusos ízeket a családoddal és barátaiddal!

Ez a gluténmentes süti kiváló választás minden körülmények között, ráadásul napokig puha marad, ha ne adj isten, maradna belőle másnapra…

Ne higgy nekem, próbáld ki! Jó étvágyat hozzá!

Gluténmentes narancsos keksz
Gluténmentes narancsos keksz