Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes gofri, a létező legegyszerűbben!

Gluténmentes gofri

Gluténmentes gofri egy nagyon közkedvelt sütemény. Mert nagyon könnyen és gyorsan összedobható, akár egy hétköznap este is belefér. Nem kell hozzá sok minden, no persze egy gofrisütő mindenképpen szükségeltetik.

A palacsinta egyszerűségével vetekszik, és a gofrit is nagyon sokféleképpen lehet ízesíteni. Szinte elronthatatlan, és szerintem kevés olyan ember van a földön, aki nem szeretné.

Bár én úgy vagyok a gofrival is, mint a palacsintával, hogy az első adag sosem sikerül, de ezt én járulékos veszteségnek hívom, és ha van gyerek a családban, biztos vagyok benne, hogy feláldozza magát, és felfalja a kissé félresikerült példányt is.

Gluténmentes édesség gyanánt, természetesen laktózmentes is, hogy még véletlenül se ártson meg. Ezt a receptet, már 2x készítettem el, két különféle lisztkeverékkel. Szerintem nem volt különbség köztük, semmi rendhagyót nem tapasztaltam egyiknél sem.

Az alább leírom a gluténmentes gofri receptjét, ahogy én készítettem:

Körülbelül 5 db gofri sült ki ebből a tészta mennyiségből.

Hozzávalók:

  • 125 g gluténmentes lisztkeverék (1.Mix-C Patisserie, 2.Mix-B Bread Schar)
  • 70 g olvasztott margarin
  • 2 db tojás
  • 100 ml laktózmentes tej
  • 80 g cukor
  • 1 csipet só
  • ½ tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

Keverd krémes állagúra a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd ad hozzá a tojást és keverd az egészet addig, míg világos és habos állagú gluténmentes masszát nem kapsz.

Add hozzá a lisztet és a sót, végül öntsd bele a tejet. Hagyd kb. 10 percig pihenni a tésztát, közben melegítsd elő a gofrisütőt.

Amint elérte a megfelelő hőmérsékletet, önts egy kisebb merőkanál tésztát a sütő formájába, és süsd aranybarnára. Ezt addig ismétled, amíg el nem fogy a gluténmentes tésztád.

Én kb. 2 sütés között, olvasztott vajjal kikentem a gofrisütőt, így kevésbé tapadt le a gofri!

Ha készen vagyunk, akkor ízlés szerint feltétet teszünk rá, lekvár, nutella, gyümölcs, vagy mindezek kombinációja. És ha nagyon ki akarsz rúgni a hámból, akkor még laktózmentes tejszínhabot is tehetsz a tetejére. Garantált lesz az „ízorgia”!

Hűtőben tárolva, eláll egy-két napig, de ha csak a fenti mennyiséget készíted el, akkor ez nem lesz probléma. Ha többen ácsingóztok egy kis gluténmentes édességre, akkor ajánlatos dupla mennyiséget készíteni.

Én a helyetekben, nem teketóriáznák sokat, rögvest nekiállnék kipróbálni ezt a gofrit, és most, hogy írtam róla, nekem is megjött a kedvem egy újabb adaghoz.

Jó étvágyat hozzá!