Gluténmentes Édesség

“Egyél jól, legyél jól!”

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről!


Ha tetszik a tartalom és szeretnél támogatni, akkor támogass egy kávé árával, hogy még több és még jobb tartalmakat készíthessek.

Gluténmentes almás kevert süti (pofon egyszerű recept)

Gluténmentes almás kevert süti

Gluténmentes receptből is van bőven olyan, amit bitang egyszerű elkészíteni és körülbelül 10 perc az összeállítása.

Pont ilyet kerestem, mert az ünnepek miatt sok időt töltöttem a konyhában, és most még a feltöltődés program fut nálam. De ennek ellenére vágytam valami házisütire, így kerestem egy olyat, ami egyszerű és nagyszerű.

Google a legjobb barátom marad 2025-ben is, így leltem rá erre az igazán puha almás kevert sütire. Az eredeti recept búzaliszttel van, de a rendszeres olvasóim tudják, hogy ez nekem nem akadály, bátran elkészítek mindent, csak a lisztet helyettesítem gluténmentessel.

Megnéztem, milyen lisztkeverékem maradt még, és neki is álltam az elkészítésének. Miklo’s universal mix volt a szekrényben, és ez általában tényleg minden sütivel kompatibilis.

A mértékegység bögrében volt megadva, én egy 250 ml amerikai mérőedényt használtam. A tepsi formája is csak opcionális, mert ha neked úgy van kedved, akkor sima tepsibe is kisüthetted, nekem volt itthon egy új kisebb tortaformán, és gondoltam felavatom.

Nem is fecsérlem tovább a szót, itt van a gluténmentes almás kevert sütemény receptje:

Elkészítési idő: 10 perc

Sütési idő :40-50 perc

Hozzávalók:

  •  2 közepes db alma 
  •  Két bögre gluténmentes lisztkeverék
  •  1 bögre cukor 
  •  2 db tojás 
  •  1 bögre laktózmentes tej 
  •  Egy csomag sütőpor 
  •  1 teáskanál. fahéj 
  •  fél bögre olaj 
  •  csipet só 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és készítsünk elő egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát. Vajazzuk és lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral.

Az almát reszeljük le, és szórjuk meg fahéjjal. 

Készítsünk elő egy 250ml-s bögrét, ezzel mérjük a hozzávalókat.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik edényben verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az olajat és a laktózmentes tejet. Forgassuk hozzá apránként a száraz keveréket, és dolgozzuk simára egy kézi habverővel. Végül keverjük bele a fahéjas almát.

Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, és simítsuk el. Toljuk sütőbe, és süssük 40-50 percig (az eredeti recept 30-35 percet ír, de az én sütőm gyengébb, ezért több idő kellett neki), vagy amíg a süti aranybarna nem lesz, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük csak fel. 

Gluténmentes almás kevert süti
Gluténmentes almás kevert süti

Szerintem egy nagyon finom, és puha almás sütink születik, és a sok alma miatt a tésztája még másnapra sem szárad ki. Akár délutáni tea mellé, vagy reggelinek is kiváló lehet.

Ha kedvet kaptál hozzál, akkor jó szórakozást, és végül jó étvágyat kívánok!