Gluténmentes és diétás desszerttel kezdtem az újévet, hétvégi desszertként csokoládés chia pudingot készítettem. Mi sem egyszerűbb ennél!
Biztos vagyok benne, hogy az ünnepek alatt mindenki kiélte a hedonista hajlamait, már ami az étkezést illeti. Az emberek zöme januárban megcsömörlik a sok édességtől, amit az év végén fogyasztott, de sajnos én el nem tudom képzelni a hétvégét valami édes finomság nélkül.
Így olyan desszertet kerestem, ami egészséges, könnyű és a gyomromra is jó hatással van. Gyors édesség gyanánt, mindig jól jön a puding, és ha jó alapanyagokból készítjük, akkor biztosan jól fog esni a szervezetünknek.
Chia mag egy nagyon sokoldalú természetes alapanyag, rengeteg dolgot lehet vele készíteni. Nem mellesleg, teli van rosttal, ami létfontosságú tápanyag a szervezetünknek. Főleg, ha cöliákiás vagy, és a gabonák nélkülözése miatt, kevés rostanyag jut a szervezetbe.
Én most pudingot készítettem belőle, laktózmentes tejjel, mézzel édesítettem és cukormentes kakaóport használtam a csokoládés íz érdekében. Méz helyett juharszirupot is lehet használni!
Roppant egyszerű elkészíteni is, az elfogyasztásával várni kell egy kicsit, mert állnia kell a hűtőben. Az a legjobb, ha egy egész éjszakára bent marad a hűtőben.
Gluténmentes csokoládés chia puding recept leírása:
2 személynek
Hozzávalók:
- 4 evőkanál chia mag
- 500ml laktózmentes vagy növényi tej
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet vanília (elhagyható)
Díszítésnek:
- néhány szem málna (ez lehet akár fagyasztott is)
- kókusz reszelék
Elkészítése:
Keverjük össze az összes hozzávalót egy nagyobb pohárba.
Hagyjuk állni 10 percig, majd keverjük újra.
Tegyük hűtőbe, ha lehet egy egész éjszakára.
Másnap díszítsük fel málnával és kókusz reszelékkel, és akár reggelire is, kiváló egészséges desszertünk lesz. Maga a puding látvány is már fel fogja dobni a szürke januárt, és az íze is lelket melegítő érzés lesz.
Induljon egészségesen és édesen az év, jó étvágyat hozzá!
Ui: az új évben is marad a szlogenem: egyél jól, legyél jól!