Gluténmentes édes tócsni almából

Gluténmentes élet kihívásainak köszönhetően mindig felfedezek valami újat és finomat. A hagyományos tócsni mindig is a kedvencem volt, és lisztmentes verzióját cöliákiásként is sűrűn eszem. Egyrészt mert finom, laktató és mindössze 3 összetevőből elkészíthető. Amellett, hogy nagyon olcsó étel, még gyorsan is elkészül, tipikus esete a „megúszos” ételeknek.

Most egy édes változatát készítettem el, és bekerül a top tízes finomságaim listájába. Mindössze annyi változtattam a recepten, hogy krumpli helyett almát reszeltem bele, és só és borsó helyett vaníliás cukor és fahéj került bele.

De nézzük is akkor a részleteket, jöjjön a gluténmentes almás tócsni bitang egyszerű receptje:

Elkészítési ideje nincs több negyedóránál!

Az alábbi mennyiségekből kb. 7-8 db tócsni sül ki.

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 1 db „M” méretű tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 7-8 evőkanál gluténmentes liszt (én Miklos’ universal mix-et használtam)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

  1. Az almákat pucolás után reszeljük le nagylyukú reszelővel.
  2. Adjuk hozzá a tojást, a sütőport, a vaníliás cukrot, és több részletekbe keverjük bele a gluténmentes lisztet. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy sűrűbb nokedlitészta állagú legyen.
  3. Egy serpenyőben melegítsünk fel olajat, és egy kanál segítségével szaggassuk a masszát a meleg olajba. A kis almás halmocskákat nyomkodjuk szét a kanál hátoldalával, és süssük aranybarnára mindkét oldalukat.
  4. A megsült tócsnit szedjük konyhai papírtörlőre.
  5. És végül szórjuk meg forrón fahéjas porcukorral.
Gluténmentes almás édes tócsni
Gluténmentes almás édes tócsni

Szerintem isteni finom lett, főleg frissen melegében! De nem lesz baja, 1-2 napig hűtőben tárolva sem.

Nekem másnap reggelig tartott ki, este kisütöttem, megkóstoltam és másnap reggel elfogyasztottam.

Puha, almás és édes finomság hétköznapokra, ha unod már a kommersz ételeket!