Gluténmentes barackos pudingos süti, ami biztosra veszem, hogy a kedvenced lesz. Puha piskóta, zamatos sárgabarackkal, megspékelve vanília pudinggal, alapból sem lehet rossz.
Ez a recept is finomliszttel készült eredetileg, de én már nem izgatom magam emiatt, simán neki kezdek az én kedvenc gluténmentes lisztemmel, ami nem más, mint a Miklos’ Universla Mix keverék. Én még rosszat nem sütöttem ezzel a termékkel!
Nyár lévén, egyetlen hátránya van ennek a süteménynek, hogy azért bő egy óra míg elkészül, és bizony be kell gyújtani a sütőt is…a 35 fokban ez nem túl kellemes. De ennek ellenére is azt állítom, hogy minden szenvedést megér a végeredmény.
Na jó, van még egy rossz tulajdonsága a sütinek, egy kicsit sok cukrot tartalmaz….de hát az édességnek, édesnek kell lennie, és néha kell is bűnözni!
Ha sikerült meggyőznöm bárkit is, hogy a nyári melegben süssön, akkor álljon itt a gluténmentes barackos pudingos süti receptje:
30 x 20 cm tepsit használtam, jó sók süti lesz belőle, de ennek ellenére, hamar elfogy, mert annyira finom!
Hozzávalók:
Piskótához:
- 2 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 70 g olívaolaj
- 200 ml laktózmentes tej
- 260 g gluténmentes liszt (Miklos’ Universal Mix)
- 7 g sütőpor
Pudinghoz:
- 1 csomag 40 g-os vaníliás pudingpor
- 500 ml laktózmentes tej
- 60 g porcukor
- 1 evőkanál vaníliaaroma
Tetejére:
- 6 db sárgabarack
- 1 csomag 8 g-os vaníliás cukor
- Fél evőkanál fahéj
Elkészítése:
- A barackos pudingos süti elkészítésének első lépéseként elkészítjük a pudingot a csomagoláson lévő instrukciók alapján, és miközben főzzük, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát is, hogy ezzel még erőteljesebb vaníliaízt adjunk a pudingnak. Ahogy kész van, félretesszük.
- Egy másik tálban robotgéppel/kézihabverővel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd belekeverjük az olajat és a tejet is. Ezután következnek a száraz alapanyagok, mint a liszt apránként és a sütőpor.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótatésztát, és a pudingot rászedjük a tetejére.
- Egy tálba dobáljuk a felezett és magozott sárgabarackokat, amiket megszórunk vaníliás cukorral és fahéjjal, majd jól átforgatjuk és a pudingos piskóta tetejére helyezzük.
- 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Várunk egy kicsit, hogy kihűljön és máris könnyedén szeletelhetjük!

Azt kell mondjam, hogy én biztosan nem utoljára sütöttem ki ezt a gluténmentes édességet, nekem nagyon bejött. Nem hiszem, hogy szükség lesz rá, de ha valami csoda folytán nem fogyna el egy délután alatt, akkor hűtőben jól zárható tálban eláll pár napig, és jó ízű is marad.
Én nem haboznék a helyetekben, neki is állnék, a sárgabaracknak szezonja van és nem kíván semmi „egzotikus” alapanyagot sem.
Csak biztatni tudom a kedves olvasót, hajrá!