Gluténmentes bundás alma, fahéjas cukorba forgatva

Egy igazi őszi gluténmentes édességet készítettem, ami nem más, mint a bundás alma.

Ennél egyszerűbb és gyorsabb édesség receptet garantáltan nem találsz, nem kell hozzá sokminden, és azok is csupa olyanok, amik szerintem minden konyhában alap kelléke.

Sokféle típusú receptúrát találni az interneten, de én kiválasztottam a lehető legegyszerűbbet, amit egy török influencer lánytól lestem el.

Nekem az almák kilyukasztása nem sikerült annyira jól, ezért nem is lettek olyan tökéletes küllemű bundás almáim, de az íze…mit is mondhatnék…az mennyei lett.

Kedvenc gluténmentes lisztkeverékem a Miklos’ Universal Mix most sem okozott csalódást, úgy működött, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A tej laktózmentes, de lehet növényi is. Itt a cukrot nem lehet megspórolni, de azt gondolom, hogy nem egy nagy mennyiség kerül rá, hiszen csak meg kell forgatni benne.

Máris lejegyzem a pontos gluténmentes bundás alma receptjét:

Bögre mennyiségekben vannak megadva a hozzávalók, 1 bögre kb. 200 ml.

Elkészítési idő: 10 perc.

Sütési idő: 10 perc.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes alma
  • 1 bögre gluténmentes lisztkeverék (Miklos’ Universal Mix)
  • 1 bögre laktózmentes tej
  • pár csepp vanília aroma
  • 1 db tojás
  • fél tasak sütőpor
  • olaj a sütéshez
  • forgatáshoz fahéj+ cukor

Elkészítése:

  1. Az almákat felszeleteljük és kimagozzuk.
  2. Egy keverőtálba beleütjük a tojást, hozzá adjuk a vanília aromát, összekeverjük.
  3. Jöhet hozzá a liszt, sütőpor és a tej. Én tettem hozzá még egy csipet sót is.
  4. Alaposan összekeverjük, és ha úgy érezzük, hogy túl híg a tésztánk, akkor adagoljunk hozzá apránként még lisztet. A tésztának palacsinta tészta állagunka kell lennie.
  5. Egy mélyebb lábosban olajat forralunk (annyi olajat tegyünk bele, hogy ellepje az alma karikákat).
  6. Míg forr az olaj, addig egy lapos tálban összekeverünk a cukrot a fahéjjal.
  7. Az alma karikákat egyesével beleforgatjuk a masszába, utána mehet a forró olajba, és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Nem kell hozzá sok idő.
  8. Végül meghempergetjük a fahéjas-cukros porkeverékben.

És már tálalhatjuk is ebédutáni desszertként, vagy csak úgy csipegetni, akár vendégeknek is.

Gluténmentes bundás fahéjas almakarika
Gluténmentes bundás fahéjas almakarika

Én forró alma tea mellé javaslom a gluténmentes bundás almát, igazán szívet melengető érzés lesz egy hűvösebb őszi napon.

Ha van kedvetek, ne lacafacázzatok sokat, máris próbáljátok ki!