A gluténmentes élet egyik nehézsége a hétköznapokban rejlik, a kereszt szennyeződések miatt jobb, ha az ember otthonról viszi az ebédet a munkába vagy iskolába. Így sokszor gondot okoz, hogy mit készítsünk, ami gyors és egyszerű, és ha lehet, még változatos is legyen.
Instagrammon böngészve egy török gasztro influenszer lánytól lestem el ezt a receptet, amit szeretnék megmutatni. Pizza, de én hamis pizzának hívnám, mert semmi köze a pizza tészta készítéshez, de mégis nagyon hasonló ízvilág kerül ki a sütőnkből. Ugyan ő teljes kiőrlésű lisztet használt, én természetesen a már jól bevált gluténmentes lisztkeverékemhez nyúltam, és sikeresen abszolváltam a feladatot.
Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, és semmi extra alapanyagot nem igényel.
Küllemre, illatra tökéletes olasz pizza utánzat lett, csak jót tudok róla írni.
Nem izgatok tovább senkit, le is írom a gluténmentes házi pizza receptet:
Elkészítési idő: 10 perc.
Sütési idő kb. 20-30 perc.
Hozzávalók:
- Kettő db tojás
- 2 csésze laktózmentes/növényi tej (1 csésze kb. 200 ml)
- 2 csésze gluténmentes lisztkeverék (Miklos’ Universal mix)
- 1 teáskanál só
- 2 csomag Snack kolbász
- 1 db pritamin paprika
- reszelt Emmentaler sajt (ez lehet másmilyen is)
- petrezselyem
Elkészítése:
- Egy tálban keverjük össze a tojásokat, tejet, lisztet és a sót. A tésztának folyékonynak kell lennie! De ügyeljünk rá, hogy csomómentes legyen.
- Öntsük a keveréket egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőtálcára.
- Szórjuk meg az apróra vágott snack kolbásszal és pritamin paprikával, majd jöhet rá a reszelt sajt és a petrezselyem is.
- 170 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én már amikor a sütőben készült, tudtam, hogy finom lesz, mert nagyon étvágygerjesztő illat terjengett a konyhában. Ami ennyire jó illatú, az rossz nem lehet, nem is csapott be a szaglásom!

Melegen és hidegen is isteni, több napig eláll a hűtőben tárolva. És a mikró melegítésre is jól reagál.
A tésztája vékony, nem lesz kemény, és nem szárad ki, akkora szeletekre vágjátok, amilyenre csak akarjátok. És a feltétek is ízlés szerint variálhatók, tegyétek rá azt, amit kedvenc pizzátokra tennétek.
Szerintem érdemes egy próbát tenni vele, ha nem is lesz a kedvencetek, akkor is ettetek egy kicsit mást, mint a megszokott egy szokványos hétköznapon.
Dobjátok fel a napot, egy jó kis gluténmentes házi pizzával!

